馃悷 Ryba po japo艅sku 馃悷

 

馃洅 Sk艂adniki:

✔ Subskrybuj ✔ Udost臋pnij ✔ Skomentuj ✔ Zostaw lajka

#rybapojapo艅sku #pomys艂naryb臋 #rybawzalewieoctowej

  1. Filety rybne 1 kg

  2. Papryka konserwowa s艂oik 300 g bez zalewy

  3. Og贸rki konserwowe 6 du偶ych sztuk

  4. Cebula 3 wi臋ksze

  5. S贸l

  6. Pieprz


Ciasto do ryby:

  1. Jajko

  2. Woda 1/2 szklanki

  3. M膮ka szklanka

  4. Domowa vegeta 艂y偶ka


Zalewa:

  1. Woda szklanka

  2. Olej 4 艂y偶ki

  3. Ocet 4 艂y偶ki

  4. Cukier 2 艂y偶ki

  5. S贸l 艂y偶eczka

  6. Koncentrat pomidorowy 4 pe艂ne 艂y偶ki


馃敧 Przygotowanie:

Do garnka prze艂o偶y膰 wszystkie sk艂adniki na zalew臋 i zagotowa膰. Odstawi膰 do ca艂kowitego przestudzenia. Cebul臋 pokroi膰 w pilastry lub pi贸ra i podsma偶y膰 na 艣rednim ogniu kilka minut do mi臋kko艣ci i lekkiego zarumienia. Odstawi膰 do przestudzenia. Wszystkie sk艂adniki na ciasto nale艣nikowe prze艂o偶y膰 do miski i zmiksowa膰. Ryb臋 pokroi膰 na mniejsze kawa艂ki. Doprawi膰 z dw贸ch stron sol膮 oraz pieprzem. Zanurzy膰 w cie艣cie nale艣nikowym i usma偶y膰 na patelni na z艂oty kolor z ka偶dej strony. Papryk臋 i og贸rki pokroi膰 w paseczki. Dno naczynia wy艂o偶y膰 po艂ow膮 przygotowanych og贸rk贸w, papryki i cebuli. Wy艂o偶y膰 po艂ow臋 ryby, ponownie warzywa i warstwa ryby. Ca艂o艣膰 zala膰 przygotowan膮 zalew膮. Odstawi膰 do lod贸wki na minimum 12 godzin aby ryba przesz艂a smakiem. Smacznego!

馃敆 Linki:


                     
                   https://www.kulinarneprzygody.com/          

 馃摵 Obejrzyj:



Komentarze