🐟 Ryba po japońsku 🐟

 

🛒 Składniki:

✔ Subskrybuj ✔ Udostępnij ✔ Skomentuj ✔ Zostaw lajka

#rybapojapońsku #pomysłnarybę #rybawzalewieoctowej


  1. Filety rybne 1 kg

  2. Papryka konserwowa słoik 300 g bez zalewy

  3. Ogórki konserwowe 6 dużych sztuk

  4. Cebula 3 większe

  5. Sól

  6. Pieprz


Ciasto do ryby:

  1. Jajko

  2. Woda 1/2 szklanki

  3. Mąka szklanka

  4. Domowa vegeta łyżka


Zalewa:

  1. Woda szklanka

  2. Olej 4 łyżki

  3. Ocet 4 łyżki

  4. Cukier 2 łyżki

  5. Sól łyżeczka

  6. Koncentrat pomidorowy 4 pełne łyżki


🔪 Przygotowanie:

Do garnka przełożyć wszystkie składniki na zalewę i zagotować. Odstawić do całkowitego przestudzenia. Cebulę pokroić w pilastry lub pióra i podsmażyć na średnim ogniu kilka minut do miękkości i lekkiego zarumienia. Odstawić do przestudzenia. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe przełożyć do miski i zmiksować. Rybę pokroić na mniejsze kawałki. Doprawić z dwóch stron solą oraz pieprzem. Zanurzyć w cieście naleśnikowym i usmażyć na patelni na złoty kolor z każdej strony. Paprykę i ogórki pokroić w paseczki. Dno naczynia wyłożyć połową przygotowanych ogórków, papryki i cebuli. Wyłożyć połowę ryby, ponownie warzywa i warstwa ryby. Całość zalać przygotowaną zalewą. Odstawić do lodówki na minimum 12 godzin aby ryba przeszła smakiem. Smacznego!

🔗 Linki:


                     
                   https://www.kulinarneprzygody.com/          

 📺 Obejrzyj:



Komentarze