馃洅 Sk艂adniki:
✔ Subskrybuj ✔ Udost臋pnij ✔ Skomentuj ✔ Zostaw lajka
#rybapojapo艅sku #pomys艂naryb臋 #rybawzalewieoctowej
Filety rybne 1 kg
Papryka konserwowa s艂oik 300 g bez zalewy
Og贸rki konserwowe 6 du偶ych sztuk
Cebula 3 wi臋ksze
S贸l
Pieprz
Ciasto do ryby:
Jajko
Woda 1/2 szklanki
M膮ka szklanka
Domowa vegeta 艂y偶ka
Zalewa:
Woda szklanka
Olej 4 艂y偶ki
Ocet 4 艂y偶ki
Cukier 2 艂y偶ki
S贸l 艂y偶eczka
Koncentrat pomidorowy 4 pe艂ne 艂y偶ki
馃敧 Przygotowanie:
Do garnka prze艂o偶y膰 wszystkie sk艂adniki na zalew臋 i zagotowa膰. Odstawi膰 do ca艂kowitego przestudzenia. Cebul臋 pokroi膰 w pilastry lub pi贸ra i podsma偶y膰 na 艣rednim ogniu kilka minut do mi臋kko艣ci i lekkiego zarumienia. Odstawi膰 do przestudzenia. Wszystkie sk艂adniki na ciasto nale艣nikowe prze艂o偶y膰 do miski i zmiksowa膰. Ryb臋 pokroi膰 na mniejsze kawa艂ki. Doprawi膰 z dw贸ch stron sol膮 oraz pieprzem. Zanurzy膰 w cie艣cie nale艣nikowym i usma偶y膰 na patelni na z艂oty kolor z ka偶dej strony. Papryk臋 i og贸rki pokroi膰 w paseczki. Dno naczynia wy艂o偶y膰 po艂ow膮 przygotowanych og贸rk贸w, papryki i cebuli. Wy艂o偶y膰 po艂ow臋 ryby, ponownie warzywa i warstwa ryby. Ca艂o艣膰 zala膰 przygotowan膮 zalew膮. Odstawi膰 do lod贸wki na minimum 12 godzin aby ryba przesz艂a smakiem. Smacznego!
Komentarze
Prze艣lij komentarz