🛒 Składniki:
✔ Subskrybuj ✔ Udostępnij ✔ Skomentuj ✔ Zostaw lajka
english version: https://youtu.be/fBb8aUdVtus
#schabwsosie #schabwcebuli #schabwsosiecebulowym
Składniki:
- Schab 8 plastrów
- Cebula 3 średnie
- Sól
- Wędzona papryka łyżeczka
- słodka papryka
- Pieprz w kulkach 2
- Ziele angielskie
- Liść laurowy
- Sos sojowy łyżka
- Woda lub bulion 500 ml
- Mąka do obtaczania
- Koperek
🔪 Przygotowanie:
Schab rozbić i doprawić solą, pieprzem i słodką papryką.
Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na złoty kolor z dodatkiem soli i wędzonej papryki. Przełożyć na chwilę do miseczki. Na tym samym oleju krótko obsmażamy plastry schabu wcześnej obtoczone w mące.
W Szerokim garnku lub na patelni układamy wszystkie plastry schabu, dodajemy podsmażoną cebulę, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie oraz pieprz w kulkach, zalewamy gorącą wodą lub bulionem. Opcjonalnie dodajmy sos sojowy. Całość dusimy pod przykryciem około godziny lub do miękkości mięsa.
Lub multicooker opcja gotowanie pod ciśnieniem 20 minut. Po tym czasie mięso zostawiamy w garnku na 10 minut i uwalniamy ciśnienie.
Pod koniec doprawiamy w razie konieczności i posypujemy świeżym koperkiem. Podamy w ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz