🛒 Składniki:
✔ Subskrybuj ✔ Udostępnij ✔ Skomentuj ✔ Zostaw lajka
#sernikgotowany #sernikzgalaretką #sernikprostyprzepis
English version: https://youtu.be/WjeGFKy4i9Y
Składniki:
(szklanka 250 ml)
(blaszka 26x26)
- Twaróg mielony 1 kg (z wiaderka)
- Jajka 3
- Cukier szklanka
- Masło 200 g
- Mleko 125 ml
- Budyń śmietankowy 2
- Biszkopty podłużne 180 g
- Herbatniki kakaowe 200 g
- Galaretka malinowa 2
- Maliny mrożone lub świeże 300 g
🔪 Przygotowanie:
Galaretki rozpuścić w 700 ml wrzątku i odstawić do przestudzenia.
Do garnka przełożyć masło oraz cukier . Gotować na wolnym ogniu do rozpuszczania się masła.
Kolejno dodać twaróg oraz jajka. Wszystko razem wymieszać i gotować do momentu, aż masa serowa będzie gorąca. ( nie może się zagotować).
Proszek budyniowy rozpuścić w mleku i wlać do gorącej masy serowej. Gotować na wolnym ogniu kilka minut do czasu, aż masa zgęstnieje.
Blaszkę o wymiarach 26x26 wyłożyłam papierem do pieczenia i ułożyć biszkopty. Wykładamy gorącą masę serową. Na wierzch układamy herbatniki. Ciasto odstawić do przestudzenia.
Do przestudzonej ale płynnej galaretki dodać maliny, wymieszać i gdy galaretka zacznie tężeć przelać na ciasto. Uwaga galaretka z mrożonymi owocami tężeje błyskawicznie. Ciasto schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc. Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz