艢ledzie w 艣mietanie z og贸rkiem kiszonym i dodatkami 馃挋

 

馃洅 Sk艂adniki:

✔ Subskrybuj ✔ Udost臋pnij ✔ Skomentuj ✔ Zostaw lajka

#艣ledziezog贸rkiemkiszonym #艣ledziezjajkiem #艣ledziewmajonezie
English version: https://youtu.be/ENKjlOmSSXU

Sk艂adniki:

Filety 艣ledziowa 500 g
Og贸rki kiszone 3 艣rednie
Cebula czerwona ma艂a
Jajka 3
Majonez Kielecki 2 艂y偶ki
艢mietana 2 艂y偶ki
Pieprz
+ do dekoracji: gar艣膰 posiekanej cebuli czerwonej ze szczypiorkiem, p贸艂 og贸rka kiszonego, ma艂y filet 艣ledziowy



馃敧 Przygotowanie:

Filety 艣ledziowe prze艂o偶y膰 do miski, zala膰 zimn膮 wod膮 i tak zostawi膰 do moczenia przez 3 godziny. W tym czasie raz wymieni膰 wod臋. Ja u偶y艂am ju偶 gotowych 艣ledzi wiejskich.


P艂aty 艣ledziowe pokroi膰 na mniejsze kawa艂ki i prze艂o偶y膰 je do miski.


Ugotowane jajka na twardo, cebul臋 oraz og贸rki pokroi膰 w drobn膮 kosteczk臋 i doda膰 do 艣ledzi.


Doprawi膰 pieprzem, doda膰 Majonez Kielecki oraz 艣mietan臋 i wymiesza膰. Przed podaniem udekorowa膰 cebul膮, szczypiorkiem og贸rkiem oraz 艣ledziem. Smacznego!

馃敆 Linki:


                     
                   https://www.kulinarneprzygody.com/          

 馃摵 Obejrzyj:



Komentarze