Ślimaczki z ciasta francuskiego z salami - Błyskawiczna przekąska ✨

 

🛒 Składniki:

✔ Subskrybuj ✔ Udostępnij ✔ Skomentuj ✔ Zostaw lajka

#przekąskizciastafrancuskiego #ślimaczkizcistafrncuskiegozsalami #teamkielecki

1. Płat ciasta francuskiego
2. Salami 75 g
3. Ser żółty w plastrach 150 g
4. Papryka 1/3
5. kukurydza konserwowa 100 g
6. Musztarda Kielecka delikatesowa łyżeczka
7. Ketchup Kielecki pikantny łyżka
8. Zioła prowansalskie

🔪 Przygotowanie:

Płat ciasta francuskiego rozwinąć, posmarować łyżką Ketchupu Kieleckiego pikantnego oraz

łyżeczką Musztardy Kieleckiej delikatesowej.


Na cieście układamy plasterki sera i salami zostawiając kawałek wolnego miejsca bez

dodatków, aby ciasto lepiej się skleiło przy zwijaniu.


Posypujemy pokrojoną w kosteczkę papryką, kukurydzą konserwową oraz ziołami. Całość

zwijamy w rulon zaczynając od krótszego boku.


Ciasto kroimy nożem na roladki grubości ok 1,5 cm. Z podanej porcji wychodzi ok. 10-12

ślimaczków.


Roladki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 20-25 minut do

ładnego zarumienia w temperaturze 180 stopni. (pieczemy bez termoobiegu.) Smacznego!

🔗 Linki:


                     
                   https://www.kulinarneprzygody.com/          

 📺 Obejrzyj:



Komentarze