🛒 Składniki:
✔ Subskrybuj ✔ Udostępnij ✔ Skomentuj ✔ Zostaw lajka
#przekąskizciastafrancuskiego #ślimaczkizcistafrncuskiegozsalami #teamkielecki
1. Płat ciasta francuskiego
2. Salami 75 g
3. Ser żółty w plastrach 150 g
4. Papryka 1/3
5. kukurydza konserwowa 100 g
6. Musztarda Kielecka delikatesowa łyżeczka
7. Ketchup Kielecki pikantny łyżka
8. Zioła prowansalskie
🔪 Przygotowanie:
Płat ciasta francuskiego rozwinąć, posmarować łyżką Ketchupu Kieleckiego pikantnego oraz
łyżeczką Musztardy Kieleckiej delikatesowej.
Na cieście układamy plasterki sera i salami zostawiając kawałek wolnego miejsca bez
dodatków, aby ciasto lepiej się skleiło przy zwijaniu.
Posypujemy pokrojoną w kosteczkę papryką, kukurydzą konserwową oraz ziołami. Całość
zwijamy w rulon zaczynając od krótszego boku.
Ciasto kroimy nożem na roladki grubości ok 1,5 cm. Z podanej porcji wychodzi ok. 10-12
ślimaczków.
Roladki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 20-25 minut do
ładnego zarumienia w temperaturze 180 stopni. (pieczemy bez termoobiegu.) Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz