Zrazy z karkówki z kapustą kiszoną i boczkiem

 

🛒 Składniki:

✔ Subskrybuj ✔ Udostępnij ✔ Skomentuj ✔ Zostaw lajka

#zrazyzkarkówki #zrazywsosie #zrazyzkapustąiboczkiem
English version: https://youtu.be/ODlhWnaZ2EA


  • Karkówka 6 plastrów grubszych
  • Kapusta kiszona 300 g
  • Boczek surowy wędzony 200 g
  • Cebula mała
  • Musztarda 6 łyżeczek
  • Sos sojowy łyżka opcjonalnie
  • Bulion lub woda
  • Ziele angielskie
  • Liść laurowy
  • Sól
  • Pieprz
  • Mąka
  • koperek

🔪 Przygotowanie:

Karkówkę rozbić , dprawić solą oraz pieprzem i odstawić do lodówki na minimum godzinę.


Na suchej patelni podsmażyć pokrojony w kosteczkę boczek. Do zarumienionego bczku dodać pokrojone drobno cebulę oraz kapustę kiszoną. Całość smażymy do momentu, aż kapusta zacznię się rumienić. Na koniec doprawić pieprzem i odstawić do przestudzenia.


Plastry karkówki posmarować musztardą i nałożyć farsz. Zwinąć ciasno w roladki i obtoczyć w mące.


Roladki obsmażyć na mocno złoty kolor na oleju lub smalcu z każdej strony. Zalać wodą lub bulionem do połowy wysokości mięsa, dodać liść laurowy, ziele angielski oraz sos sojowy.


Całość dusimy pod przykryciem około godziny. W trakcie duszenia obracać roladki co pewien czas na drugą stroną.


Gdy roladki będą miękkie sos można dodatkowo zagęścić niewielką ilością mąki. W razie konieczności sos doprawić i posypać koperkiem. Podawać z ulunionymi dodatkami. Smacznego!

🔗 Linki:


                     
                   https://www.kulinarneprzygody.com/          

 📺 Obejrzyj:



Komentarze