Składniki:
- Tortelloni 800 g ( u mnie z pomidorami i mozzarella)
- Salami 100 g
- Papryka czerwona 1/2
- Kukurydza konserwowa 1/2 puszki
- Pomidory krojone puszka
- Ser tarty 200 g
- Cebula
- czosnek 2 ząbki
- Sól
- Pieprz
- Olej do smażenia
Przygotowanie:
Tortelloni ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelni na niewielkiej ilości oleju podsmażyć cebulę pokojoną w kostkę do zarumienienia.
Dodać pokojoną salami i paprykę i smażyć ok. 5 minut. Dodać kukurydzę, przeciśnięty przez praskę czosnek, pomidory z puszki. Smażyć 10 minut. Doprawić solą i pieprzem. Zdjąć z ognia.
Na dnie naczynia wyłożyć połowę tortelloni, 2/3 sosu pomidorowego i 1/3 część sera. Następnie wykładamy pozostałe tortelloni, sos oraz ser.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy bez przykrycia do zarumienienia sera ok. 15-20 minut. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:
Bardzo zaciekawiła mnie ta propozycja przygotowania tortelloni w formie zapiekanki.
OdpowiedzUsuń